Υλικά:
• 1 κιλό φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 6-7 cm
• 2 κουταλιές της σούπας νερό
• 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σαλάτας με παπαρουνόσπορο
• 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
• 8 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι baby
• 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο
• 2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες σε φέτες ή φρέσκα μύρτιλα
• 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες, ψημένα
• 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι, ψημένο
Εκτέλεση:
• Σε ένα μπολ κατάλληλο για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε τα σπαράγγια σε νερό. Τοποθετήστε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων, καλυμμένο, σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνουν τραγανά για 2-4 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίξτε. Αφαιρέστε τα σπαράγγια και ρίξτε τα αμέσως σε παγωμένο νερό. Στραγγίξτε ξανά και στεγνώστε.
• Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μουστάρδα μέχρι να αναμειχθούν.
• Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε σπανάκι, κοτόπουλο, φράουλες, αμύγδαλα, σουσάμι και σπαράγγια. Προσθέστε τη σάλτσα.
Εναλλακτικά:
• Αντί για σπανάκι, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μείγμα ανοιξιάτικης σαλάτας ή baby kale (λαχανίδα)
• Εάν δεν έχετε στη κουζίνα σας αμύγδαλα ή σουσάμι, δοκιμάστε ψημένα πεκάν ή καρύδια και ηλιόσπορους για να προσθέσετε ιδιαίτερη γεύση.
Διατροφικά στοιχεία:
2 φλιτζάνια: 267 θερμίδες, 13g λίπος (3g κορεσμένο λίπος), 66mg χοληστερόλη, 151mg νάτριο, 14g υδατάνθρακες (9g σάκχαρα, 3g φυτικές ίνες), 24g πρωτεΐνη.
Καστρί
Ορεινή Αρκαδία
220 13
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.