Υλικά:
• 2 φλιτζάνια νερό
• 1 φλιτζάνι κινόα που την έχετε ξεπλύνει
• 6 φλιτζάνια κομμένο φρέσκο σπανάκι (περίπου 140g)
• 2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες σε φέτες
• 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια, ψημένα
• 1/2 φλιτζάνι βινεγκρέτ κόκκινου κρασιού
• 1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένο Dubliner ή παρμεζάνα
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
• Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε το νερό. Προσθέστε την κινόα. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε. Αφήστε το καλυμμένο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αφαιρέστε από το μείγμα τυχόν αφρό με ένα πιρούνι. Ψύξτε ελαφρώς.
• Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε σπανάκι, φράουλες, καρύδια και κινόα. Περιχύστε με βινεγκρέτ . Τρίψτε τυρί και πιπέρι.
Σημείωση του συντάκτη:
Για ψητά καρύδια, ψήνετε σε ένα ρηχό ταψί σε φούρνο 350° για 5-10 λεπτά ή μαγειρέψτε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Διατροφικά στοιχεία:
2 φλιτζάνια: 355 θερμίδες, 18g λίπος (3g κορεσμένο λίπος), 4mg χοληστερόλη, 444mg νάτριο, 41g υδατάνθρακες (7g σάκχαρα, 7g φυτικές ίνες), 12g πρωτεΐνη.
Καστρί
Ορεινή Αρκαδία
220 13
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.