Πύλος (Βοϊδοκοιλιά)

Η Πύλος απέχει 275 χλμ από την Αθήνα μέσω του εθνικού δρόμου που ενώνει την Αθήνα με την Τρίπολη, την Μεγαλόπολη και φτάνει μέχρι και λίγα χιλιόμετρα πριν την πρωτεύουσα του νομού, την Καλαμάτα. Στο ύψος του αεροδρομίου της πόλης θα κάνετε δεξιά περνώντας από την Μεσσήνη (αξίζει μία επίσκεψη στην αρχαία Μεσσήνη αν έχετε χρόνο) και ακολουθώντας τον δρόμο Πύλος-Καλαμάτα θα φτάσετε στην γραφική κωμόπολη των 2500 περίπου κατοίκων (2100 στην απογραφή του 2001)

Από την Πάτρα η Πύλος απέχει 210 χλμ και θα φτάσετε σε αυτή από τον εθνικό δρόμο Πάτρας-Πύργου, Πύργος-Κυπαρισσία και Κυπαρισσία-Πύλος. Τέλος από την Καλαμάτα, η Πύλος απέχει 53 χλμ μέσω του δρόμου Πύλου-Καλαμάτας που περνάει από την Μεσσήνη.

Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων.

Διεύθυνση

Καστρί
Ορεινή Αρκαδία
220 13

Τηλέφωνο

E-Mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-genius.gr ...intelligent web software