Μύρτιλο (Blueberry)

Το μύρτιλο ή αλλιώς “μπλούμπερι” (blueberry) είναι ένας καρποφόρος θάμνος, εύκολα προσαρμόσιμος στο μεσογειακό περιβάλλον, που μας δίνει μικρούς μπλε καρπούς που ωριμάζουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και έχουν γλυκιά γεύση και ευχάριστο άρωμα.

Οι καρποί του είναι υψηλής διατροφικής αξίας με μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Μπορεί να καταναλωθεί φρέσκος ή σε άλλες μορφές όπως χυμός ή να προστεθεί σε παγωτά και γιαούρτι ή άλλα γλυκά.

Bluebbery

Ποικιλίες μύρτιλου

Chandler

Η ποικιλία Chandler είναι γνωστή για τα μεγάλα και εντυπωσιακά εύρωστα φρούτα της. Μας παρέχει γευστικά και γλυκά μύρτιλα για μεγάλη περίοδο γιατί η περίοδος συγκομιδής της ξεπερνά τις 5 εβδομάδες. Συλλέγεται σε προ-όψιμη, όψιμη περίοδο.

Aurora

Η ποικιλία Αurora είναι από τις ποιο όψιμες ποικιλίες που ευδoκιμούν στα βουνά τις Ορεινής Αρκαδίας. Μας δίνει καρπό μέσου-μεγάλου μεγέθους με γλυκιά γεύση και ευχάριστο άρωμα.

Liberty

Η ποικιλία Liberty είναι μια πολύ γνωστή ποικιλία. Ο καρπός είναι τραγανός με πoλύ γλυκόξινη γεύση και έντονο άρωμα. Η συγκομιδή της γίνεται σε μέση- όψιμη περίοδο.

Last Call

Η ποικιλία Last Call είναι γνωστή για την όψιμη περίοδο συγκομιδής. Σε μέρη με μεγάλο υψόμετρο και κατάλληλο μικροκλίμα, μπορεί να δώσει καρπό μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο καρπός είναι λαμπερός, γλυκός και μεγάλος.

Bluecrop

Ποικιλία με μεγάλη προσαρμοστικότητα σε πολλά εδάφη. Μεγάλη περίοδο παραγωγής, περίπου 5 εβδομάδες, με μεγάλο γευστικό καρπό. Ίσως ο χαρακτηριστικότερος καρπός του μύρτιλου σε γεύση, χρώμα, άρωμα και μέγεθος.

Centra blue

Η Centra Blue είναι μια νέα σχετικά ποικιλία σχεδιασμένη να αντέχει τους παγετούς της Άνοιξης στα μεγάλα υψόμετρα. Η προσαρμογή της δεν είναι εύκολη και τα πρώτα χρόνια χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Η προσμονή όμως δικαιώνεται με την πρώτη συγκομιδή που είναι στο τέλος του καλοκαιριού με μεσαίου μεγέθους αλλά πολύ γλυκούς καρπούς.

Spartan

Η Spartan είναι μια ποικιλία πολύ γνωστή για τα υπέροχα, γλυκόξινα φρούτα της που ξεκινούν τις πωλήσεις στις αρχές του καλοκαιριού. Είναι πρώιμη ποικιλία με ωραίο άρωμα και μεγάλους καρπούς.

Διεύθυνση

Καστρί
Ορεινή Αρκαδία
220 13

Τηλέφωνο

E-Mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-genius.gr ...intelligent web software